lunes, 14 de abril de 2008

~exercici 13

SOFREGIT
ingredients: 2 cebes grans.
1/2 Kgr. de tomàquets (o tomàquet fregit).
1 all oli d'oliva.
1 "Cucharadita pimentón dulce"
Pasos:Pas 1: Es pica la ceba fina, se li tira sal i es posa a "sofreir" a foc molt lent.
Pas 2: Quan està a la meitat se li tira l'all picat.
Pas 3: Quan es comença a daurar se li afegix el "pimentón", se li dóna unes voltes ràpides perquè no es cremi i s'afegix el tomàquet.
Pas 4: Quan el tomàquet comença a enfosquir, ja està llest.
PICADA
igredients: 3 dents d'all.
10 ametlles o (5 ametlles i 5 avellanes, pinyons ) torrades.
julivert.
20 pinyons.
sal.
1/2 vasito de brou o aigua.
1 llesca de pa fregit.
Pasos: Pas 1: per a fer la picada o "majada", es comença picant el més tou: es piquen en el morter els pinyons, els alls, les ametlles i avellanes, amb una mica de sal, el pa fregit, el julivert. Tot això es diluïx amb el poc de brou o aigua i s'incorpora al guisat en qüestió..

No hay comentarios: